Sagan om den förlorade storgösen tar aldrig slut…

Hallå Fiskevänner!

En liten nyhet är att jag numera är en av medlemmarna i Team OFC. Vi är sponsrade av Orsa Fiskecenter (www.ofc.nu). Gå även gärna in och gilla sidan på Facebook om du inte redan gjort det, och följ oss på våra äventyr på vattnen runt om i Sverige.  https://www.facebook.com/TeamOFCSweden

orsa
Stolt medlem.

Med stora förhoppningar om stor fisk begav jag mig ut på sjön en sväng idag. Vädret var nästintill perfekt för pelagiskt vertikalfiske.

Med en hel armada med nya jiggar från HardCore Lures  (www.hardcorelures.se) i bagaget så var det lite extra kul. (Dessa jiggar kommer kunna inhandlas på OFC inom kort.)

Hardcore
Riktigt fina och välgjorda jiggar. ZanderStrike från HardCore Lures.

Väl ute på sjön så hittade jag flera fina ekon som avlöste varandra, men ingen ville hugga.  Jag kom antagligen ut precis i slutet av en huggperiod, för sedan var det tvärdött på fisktelevisionen i ett par timmar.
Då händer det som jag väntat hela livet på. Ett enormt eko bygger upp sig på skärmen. Jag släpper jiggen utan större förhoppningar på hugg. 

Tappad storgös
Storgösen försvinner ner mot djupet igen. Tyvärr hamnade fighten i utkanten av ekolodskonen, men shit vad stor den var!

-PANG! Det smäller till i spöt så jag nästan tappar det, sedan matar jag världens karatemothugg, och ett par extra för säkerhets skull. Djuret där nere i djupet viker sig inte en tum, -det är helt stumt. Den tjurar och stånkar precis som gösar gör. Sedan börjar den vandra ner mot botten. Jag har inte mycket att säga till om alls. Westinspöt får verkligen jobba när fisken stånkar sig neråt. Den högg på sju meters djup, men arbetade sig kvickt ner till femton. Där gick den och stånkade ett tag innan den gav efter och följde med.
Efter vad som känns som en evighet kommer fisken äntligen upp till ytan.
-Herre min skapare, vilken gös!
Jag vänder mig om för att hämta håven, och precis när jag vänder tillbaka knycker gösen till med huvudet och lossnar…
Det hugger till i hjärtat, och jag blir alldeles förkrossad och tom.
Tomheten byts blixtsnabbt ut mot ilska över förlusten. Jag vrålar förtvivlat så det ekar över sjön. Tur att ingen hörde mig.. 
Många storgösar har jag fått i mina dar, men den här hade klått dem med råge. Därför grämer jag mig extra mycket. Blir svårt att somna under några kvällar nu. 
Kul att veta att de nya jiggarna fungerar iallafall.

Gösta 85
Tröst-Gösta…

Jag fiskar vidare och får till slut en tröstgös på 85cm, samt ett par på 80. Jag fick se mig besegrad och bege mig hemåt i skymningen.

Sagan om den förlorade storgösen kommer troligtvis fortsätta hela livet. Jag är helt i gösarnas våld just nu, och kommer säkert vara det under lång tid framöver.

Skitfiske!
/Jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>